Το Aristoteles Beach Hotel βρίσκεται στην περιοχή της ιστορικής Αθύτου, στη δυτική χερσόνησο της Χαλκιδικής, την Κασσάνδρα

Η ιδιαίτερη και πανοραμική τοποθεσία σας προσφέρει εκτός από μοναδική θέα, άμεση πρόσβαση σε μια από τις πιο ξεχωριστές, αμμώδεις παραλίες της Κασσάνδρας μέσω της χαρακτηριστικής πεζογέφυρας, η οποία με τη βοήθεια του ανελκυστήρα οδηγεί στα καταγάλανα νερά του Τορωναίου κόλπου.

Η γραφικότητα της Αθύτου την κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μέρη της Χαλκιδικής. Είναι χτισμένη αρκετά ψηλά από το επίπεδο της θάλασσας. Τα περισσότερα σπίτια είναι χτισμένα με πέτρα και οι αυλές τους είναι γεμάτες λουλούδια. Το μεγαλύτερο μέρος της Αθύτου είναι πλακόστρωτο που σε συνδυασμό με τα πέτρινα σπίτια, σου δημιουργεί την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σ΄ ένα μικρό νησί και χαίρεσαι πραγματικά να κάνεις βόλτα στα σοκάκια της.

Άφυτος

Η ‘Αθυτος αναφέρεται σε κείμενα του Ηρόδοτου, του Θουκυδίδη, του Αριστοτέλη και άλλων ακόμη και πέντε χιλιάδες χρόνια πριν. Το ιερό του Διονύσου από τον 8ο αιώνα π.Χ. και ο ναός του ‘Αμμωνα Δία του 4ου αιώνα π.Χ. συνέλαβαν ουσιαστικά στην εδραίωση της φήμης της κατά την αρχαιότητα. Ευημερούσα πόλη κατά τους αρχαϊκούς και κλασσικούς χρόνους, είχε το δικό της νόμισμα που έφερε την κεφαλή του προστάτη της, Αμμωνα Δία.

Η ‘Αθυτος διαθέτει τα πάντα, καφέ, ταβέρνες, μπαράκια, πλήρη τοπική αγορά, καταστήματα. Φυσικά όταν βρεθείτε στην ‘Αθυτο, θα προτιμήσετε τα παραλιακά όπου μπορείς να πιεις τον καφέ σου ή να γευτείς θαλασσινές γεύσεις στις ταβέρνες με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Η νυχτερινή ζωή της Αθύτου δεν χαρακτηρίζεται από τους έντονους ρυθμούς της αν και υπάρχουν πανέμορφα μπαράκια και ταβέρνες που προσφέρουν ήρεμη απόλαυση ότι κι αν διαλέξει ο επισκέπτης. Αλλωστε, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την ‘Αθυτο βρίσκεται η Καλλιθέα, κατ’εξοχήν τόπος με εντονότατη νυχτερινή ζωή περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στη Χαλκιδική.

Στην ‘Αθυτο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού γίνονται διάφορες εκδηλώσεις όπως :

  • 23 και 24 Ιουνίου η Γιορτή του Κλείδωνα
  • Πενθήμερο εκδηλώσεων μέσα στον Ιούλιο προς τιμή του Νίκου Παραλή
  • Το τελευταίο Σάββατο του Ιουλίου γίνεται ο κολυμβητικός διάπλους του Τορωναίου. Την παραμονή γίνονται πολλές εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Οκταήμερο εκδηλώσεων μέσα στον Αύγουστο με τίτλο ΄Γέφυρες Πολιτισμού’
  • 15 Αυγούστου, πολιτιστικό πενθήμερο με μουσικές , χορευτικές , θεατρικές εκδηλώσεις , αγώνες δρόμου, κολύμβησης, γαιδουροδρομίες, ποδηλατοδρομίες αλλά και εκθέσεις ζωγραφικής , γλυπτικής και βιβλίων.